Exposities

2012 juli Kunstcentrum de Kolk, Westkolk 4 Spaarndam

2013 10 januari tm 10 februari Het oude Raadhuis Warmond

2013 17 mei tm 23 juni Galerie Kunst 2001 Snelliusstraat 35 Badhoevedorp

2013 3 augustus tn 1 september Kunstcentrum de Kolk Westkolk 4 Spaarndam

 

Van mens en dier

Studio Conceptionel is een samenwerkingsverband tussen Marion Ruting, Veronica de Voogt en Ruud Zweypfenning, allen beeldhouwer. Zij stimuleren en inspireren elkaar en exposeren hun werk gezamenlijk.

Daarnaast nodigt Studio Conceptionel andere kunstenaars uit als gastexposant wanneer hun werk een extra dimensie toe voegt.

Dat doet het werk van Willem de Voogt, met krachtige foto’s die aansluiten bij de themathiek van Marion, Veronica en Ruud. Zijn foto's van mens, dier en landschap, zowel van Spaarndam en omgeving als van verre oorden, zijn een lust voor het oog.

De diersculpturen van Ruud tonen, robuust en stoer, pure passie. Mens en dier komen samen in mythologische figuren waarbij de technische kwaliteiten van Ruud meteen opvallen. Ruud en Leda met haar zwaan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Spannende vrouwen en lezende moeders, ogenschijnlijk soepel ‘geschetst’, spelen een grote rol in het werk van Marion. Wie langer kijkt ziet vertederende figuren, niet altijd ontbloot van humor. Marion maakt absurditeit tot werkelijkheid.

Communicerende dieren, met elkaar of met de toeschouwer, interactief. Het werk van Veronica is speels, ontroerend en beweeglijk (als de dansende koeien voor het eerst naar de wei, na een lange winter). Veronica heeft observeren letterlijk tot kunst verheven: haar beelden zijn realistischer dan de real